Actueel

 

Historische familieroman over een Twentse bouwonderneming

In Villa Twente, het oude familiehuis, ligt de bijna tachtigjarige Hendrik Scholte op sterven. Naast zijn vrouw Trees laat hij twee zonen achter. John is zijn opvolger als projectontwikkelaar en aannemer, Gerard doet de makelaardij. Daarnaast leidt Ans, Gerards vrouw, een aantal succesvolle interieurwinkels.
Na de crisis gaat het weer goed in de Twentse bouw en dus ook in de makelaardij. Een aantal bedrijven is omgevallen, maar de broers Scholte zijn overeind
gebleven. Tenminste, als ze het lijk dat hun vader in het bouwbedrijf heeft achtergelaten, kunnen begraven voor het gaat stinken. Er dreigt een surseance die ook de makelaardij en zelfs de Ch’anz-winkels treft . Ook boven het huwelijk van John hangt een dreigend faillissement.
En dan is er nog de laatste wil van vader Hendrik…

Claus Brockhaus schrijft naast romans ook thrillers en jeugdboeken, waaronder Het Ros van Twente, Het Talent uit Twente en De Jongen die Voetballer wilde worden.

Bekijk het interview op RTV Oost

De Enschedese schrijver Claus Brockhaus kiest voor een nieuw genre voor zijn nieuwe boek 'Villa Twente'. Het boek is de eerste roman van de schrijver, die vooral bekend is door zijn Twentse thrillers."In een roman kun je de verschillende generaties en karakters veel meer uitdiepen dan in een thriller."