Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch kon tot zijn tiende niet lezen en was tijdens de boekuitreiking op Presikhaaf University de held van de dag!

Jeugdboek uitgedeeld in Arnhem

In samenwerking met Presikhaaf University zijn in de kinderboekenweek exemplaren van “De jongen die voetballer wilde worden” en Donna de vliegende kiep van Claus uitgedeeld.

In aanwezigheid van burgemeester Marcouch en andere belangstellenden uit de wijk, werden kinderen blij gemaakt met het boek.

Onder de noemer Scoren met lezen wil de uitgeverij samen met Presikhaaf University het lezen onder kinderen bevorderen. Daarom deelden zij 9 oktober in de kinderboeken week boeken uit aan kinderen in de wijk en directeuren van scholen uit verschillende wijken in Arnhem.

Melvin Kolf van Presikhaaf University: ‘We willen graag een verbinding leggen met onderwijs en sport en lezen. Daarom vinden wij dit een mooi initiatief dat bij ons past en waar we graag aan meewerken.’ Bovendien is het verhaal van het boek herkenbaar omdat het sterk lijkt op zijn verhaal. Een droom die hij heeft waargemaakt, samen met compagnon Nabil El Malki.

Uitgever Britt van Uem is verheugd over de samenwerking met de ondernemers van Presikhaaf University. ‘We hebben het project Scoren met lezen als uitgeverij al eerder in Twente en bij andere clubs met succes uitgezet. Dat het nu in Arnhem uiteindelijk ook is gelukt, vind ik geweldig. Zo kunnen we veel kinderen blij maken met een fijn leesboek.’

 

Geplaatst in In het nieuws, Kinderboekenschrijver, Nieuws.