Gratis boek uitgedeeld in kinderboekenweek! Raar maar waar…

 

 

 

‘Scoren in de wijk’, uitgeverij KanaalTwente & Kidsclub willen leesgedrag bij kinderen bevorderen

FC Twente-spelers en schrijver delen woensdag 14 oktober in Fanstore gratis voetbalboeken uit aan kinderen

Onder de noemer ‘Scoren met lezen’ delen twee spelers van FC Twente op woensdag 14 oktober rond 14.30 uur een uur lang gratis voetbalboeken uit in de Fanstore in De Grolsch Veste.

Alle kinderen die die woensdagmiddag langskomen krijgen het boek “De jongen die voetballer wilde worden en Donna de vliegende kiep” van de Twentse schrijver Claus Brockhaus (een boek geschikt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar). Ook de schrijver zelf is aanwezig om de boeken van een handtekening te voorzien. Oud-speler Theo Pahlplatz zal in de Fanstore het eerste boek overhandigen. De eerste 100 kinderen krijgen ook nog eens een voetbal cadeau.  

Met deze actie tijdens de Kinderboekenweek willen Stichting FC Twente, scoren in de wijk, de Kidsclub en Uitgeverij KanaalTwente gezamenlijk het lezen onder kinderen stimuleren.

“Als ik aan FC Twente denk, dan ….”
Om die educatieve doelstelling kracht bij te zetten wordt er ook een schrijfwedstrijd gekoppeld aan het boek. Aan de kinderen wordt gevraagd om een kort verhaal van maximaal 400 woorden te schrijven met de volgende beginzin: “Als ik aan FC Twente denk, dan….”. Inzendingen kunnen tot 1 november worden gestuurd naar g.terweele@fctwente.nl of naar Stichting FC Twente, scoren in de wijk, Postbus 706, 7550 AS Hengelo. Schrijver Claus Brockhaus kiest uit alle inzendingen de winnaar en hij/zij wordt met de hele klas uitgenodigd voor een thuiswedstrijd van FC Twente.

‘Scoren met lezen’ is mede mogelijk gemaakt met de steun van Textielbeat, Easy Drain, Mixed Lions Hengelo en andere Lions Clubs.

Op de Open Dag van FC Twente kon de jeugd alvast kennismaken met het boek “De jongen die voetballer wilde worden” en werd snel duidelijk wat de kinderen zelf later wilde worden: https://www.youtube.com/watch?v=GGjRh7HkQgM

 

Over de jongen…

Hannes heeft het niet makkelijk. Hij wil voetballer worden maar er is in de buurt waar hij woont bijna geen mogelijkheid om te spelen. Als zijn bal ook nog wordt afgepakt, kan hij zijn droom helemaal wel vergeten.

Gelukkig komt hij Coach tegen, een oude voetballer. Coach woont naast het oude stadion dat moet worden afgebroken omdat er kantoren komen. Samen met zijn vriendin Donna en zijn dikke vriend Dubbelbil probeert Hannes het stadion nog een tijdje open te houden, zodat ze er kunnen trainen met het buurtteam. Maar ze worden zwaar tegengewerkt door de Kaalkoppen en door de vader van Dubbelbil.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als er in hun eigen buurt een trapveldje kwam,

 

Geplaatst in Nieuws.