Aardstralen op de N18

De mist trekt zondagochtend langzaam op in Rietmolen, op de grens van Twente en de Achterhoek. Pure symboliek. Vertegenwoordigers van gemeenten en provincies hijsen er namelijk de vlag om te vieren dat hun regio’s worden ontsloten en opgenomen in de vaart der volkeren. Over een paar jaar sukkelen we niet meer door Usselo, Haaksbergen en Eibergen, maar tuffen er vrolijk omheen.

Op de N18, die het “Achterhoekse krimpgebied bereikbaar moet houden”, zoals de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze stelt. Haar Overijsselse collega Boerman heeft geen last van krimp. Hij vindt dat het gebied alleen maar mooier wordt, omdat “de weg als het ware het landschap volgt.”
Tja.

Iets verderop in Neede zien ze dat toch even anders en sputteren nog tegen de N315, die vanwege de N18 verlegd moet worden en kennelijk het landschap niet helemaal volgt. Je kunt niet alles hebben als je wilt groeien. Ook niet in Neede.

De Olde Mölle ligt gelukkig niet direct aan de weg, dus zijn we – de mist is inmiddels verdwenen – hartelijk welkom op de twaalfde spirituele dag die in dit authentiek jaren zeventig etablissement wordt gehouden. De belangstelling is groot. Hoezo de Achterhoek niet bereikbaar? De Zwarte Cross en de Spirituele Dag in Neede bewijzen het tegendeel.

Om de optredende mediums niet te storen moeten we onze media uit zetten. Contact met gene zijde vereist concentratie en mobieltjes werken als stoorzenders, die kennelijk niet door de ter plekke aangeboden aardstralen ontstoorders worden geneutraliseerd. De aanbieder is tevens reflexzonetherapeut te Haaksbergen en belooft met deze therapie een heel scala van aandoeningen te kunnen behandelen: van aambeien en oedeem tot zwangerschapssuiker. Wanneer je daarmee niet geholpen bent, kun je terecht bij reikimaster Jan van der Heide, die zich voor de zekerheid ook heeft gespecialiseerd in magnetiseren, numerologie en psychometrie. Laat u verrassen, zegt Jan in zijn folder. Allemaal leuk en aardig, maar ik heb liever echte zekerheid, zoals de stichting Animal Rescue te Eibergen biedt aan verwaarloosde honden en paarden. Vandaar dat de tien euro entree naar dit nobele doel gaan.

Wanneer ik een paar uur later geheel geaardstraald, gemagnetiseerd, geklankschaald en in volledige balans met al mijn meridianen, terugrijd over de oude N18 door Eibergen, Haaksbergen en Usselo, voel ik geen krimp meer. Ik ben gegroeid en bereikbaar en mijn weg volgt het landschap tot het schier spirituele inzicht dat 337 miljoen euro voor 27 kilometer tweebaansweg weggegooid geld is, wanneer je niet werkt aan de weg van je persoonlijke ontsluiting en de mist om je hoofd laat verdwijnen…

Geplaatst in 2016, Columnist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *