Vrouwen willen out-of-the-box

Bij herenmodezaak Tiecke & Mulder aan de Deurningerstraat loopt een kittige jonge vrouw naar binnen, met in haar hand een tas van… Tiecke & Mulder. Ai, denk ik even, meneer heeft een te grote broek aangetrokken en mevrouw komt die fout herstellen. Tot ik de cameraman zie, die even verderop het tafereeltje vastlegt. Voor een promotiefilm lijkt het me een vreemd scenario: een vrouw die iets komt terugbrengen. Je verwacht eerder een glunderende heer naar buiten lopen, helemaal winterklaar na een bezoek aan zijn favoriete kledingzaak.

Voor promofilmpjes moet je out-of- the-box kunnen denken, zoals we zelf afgelopen week ervoeren. Omdat administratie niet echt een sexy onderwerp is, wilden we de vrouwen van Comec profileren als de sportiefste boekhouders van Enschede en omstreken. Vandaar dat we op zondagochtend met de camera op het veld van LSV Lonneker stonden, waar Linda bij de veteranen speelt en assistent-coach is bij het eerste vrouwenteam.
Helaas kwam de tegenstander niet opdagen, zonder zich af te melden, wat niet alleen zuur was voor de meiden van Lonneker, maar ook voor de film. (Bedankt dames van FC Suryoye.) Dus improviseerden coach Rene en zijn prachtmeiden een strakke trainingssessie en hielden we een mooi interview met de eveneens vergeefs ingevlogen scheids Harry “Stetson” Slaghuis over zijn dochter Linda. Ach, vond Harry laconiek, “ik ben zelf met een Suryoyse getrouwd. Haar zus kwam drie kwartier te laat bij de doop van haar eigen kind…”

Een paar dagen later staan we te filmen bij de kisten van Gerry Leferink in Hengelo. Gerry is een van de meest creatieve en grappigste uitvaartverzorgers in Twente. Maar in haar beroep zijn ernst en inlevingsvermogen een eerste vereiste. Out-of-the-box kunnen we in dit geval niet al te letterlijk nemen, het komt immers maar zelden voor dat er iemand uit zijn kist klimt. Dus mag verzorgster Hanneke vertellen hoe je een overledene mooi aflegt. Afleggen mogen we trouwens niet meer zeggen, verzorgen is de correcte term. Dat u het weet.

Niets is wat het lijkt. Ook niet de promotiefilm van Tiecke & Mulder. Bij navraag blijkt het te gaan om een opname voor het programma “Wat Vrouwen Willen”, dat komende zaterdag op Net 5 wordt uitgezonden. Volgens Marc Roetgering van T&M wilde de redactie een keer buiten de randstad filmen, om te weten komen hoe vrouwen daar over herenmode denken. Zodoende kwamen ze in Enschede terecht, waar al in 1946 de zwagers Tiecke en Mulder gespecialiseerd zijn in wollen tropical costuums, tweed- en gabardinejassen, maar ook zwarte gelegenheidskleding.
Typisch gevalletje van randstedelijk out-of-the-box denken.

Geplaatst in 2016, Columnist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *