Britt van Uem

KanaalTwente is een communicatie en media bedrijf. KanaalTwente bestaat uit Claus Brockhaus en Britt van Uem. 
Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van communicatie. 
Wij schrijven boeken, artikelen en magazines en maken bedrijfsfilms en journalistieke producties en documentaires. Wij hebben elke dag een goed idee. Kanaal Twente heeft als doel de regio Twente te promoten door middel van boeken en films en programma’s.

 

ELKE DAG EEN GOED VERHAAL...

Britt van Uem

Ik ben freelance journalist, filmproducent en manager van KanaalTwente. Daarnaast heb ik mijn eigen netwerk onder de naam BeBritt en geef ik communicatie en pr advies.
Geboren en getogen in Warnsveld wist ik al op jonge leeftijd dat ik journalist wilde worden. Dan hoorde je van alles en kwam je overal.
Ik begon te werken bij het Zutphens Dagblad met het bijhouden van het archief. Daarna begon ik met het schrijven van kleine stukjes en groeide door. Ik volgde de opleiding journalistiek en communicatie in Zwolle. Daarnaast bleef ik voor de krant werken.
Tijdens mijn journalistieke loopbaan heb ik alles gedaan wat ik wilde ontdekken. Radio maken, voor de televisie werken en uiteindelijk weer verslaggever bij een regionale krant waar mijn hart ligt. Dicht bij de mensen. Ik blijf nieuwsgierig naar het waarom en wat mensen beweegt. Waarom doen ze wat ze doen.

Het interviewen van uiteenlopende mensen vind ik het allermooiste aan mijn vak. Omdat je op plekken komt waar je normaal niet komt. Van een Miss tot een 100-jarige maar ook de human interest verhalen. Onlangs heb ik de eindredactie van een uitvaartglossy gedaan. Weer een nieuwe en bijzonder mooie ervaring. De tweede is nu in de maak.