De zaak groen uitgereikt aan Ank Bijleveld

NIEUWE TWENTSE THRILLER VAN CLAUS BROCKHAUS

De zaak groen

Vrijdag 13 juni is het boek tijdens de Overijsselse burgemeesters dag in Giethoorn uitgereikt aan CvdK Ank Bijleveld.

Het thema in de nieuwe thriller is duurzaam en groen. Afval is geld waard en emissierechten kunnen misbruikt worden. Oud-journalist Nico ter Mors komt terecht in de wereld van TwentyClean, een afvalverwerkingsbedrijf dat dreigt te worden overgenomen door milieucriminelen.

Belangrijk thema in het boek is duurzaamheid. Brockhaus vertelt op het idee voor zijn nieuwe boek gekomen te zijn na een bezoek aan het bedrijf Langezaal in Oldenzaal, een afvalverwerkingsbedrijf. “Ik dacht, daar kan ik wel wat lijken kwijt”, zegt hij lachend.

Niet alleen commissaris van de koning Ank Bijleveld is een groot fan, ook burgemeester Peter den Oudsten van Enschede geeft de boeken graag weg als relatiegeschenk.

Claus Brockhaus promoot met zijn thrillers Twente als een innovatieve, (re)creatieve en groene regio, waarin je nog op normale snelheid kunt wonen, werken en studeren. Zijn boeken zijn een feest van herkenning voor Twentenaren en expats; voor de rest van Nederland zijn ze een aangename en leerzame kennismaking.

Het verhaal:

Hoofdpersoon Nico ter Mors, oud-journalist, komt terecht in een duister web van intriges en tegengestelde belangen in de afvalverwerkingsindustrie. Het oude familiebedrijf Alink is gegroeid van een eenvoudige regionale speler, naar TwentyClean, een moderne, internationale firma. Dat betekent dat het in de markt is voor fusie of overname. Sommige familieleden willen cashen, anderen willen blijven werken aan een duurzame en groene maatschappij. De partijen deinzen niet terug voor chantage en moord. En dat allemaal in de herkenbare omgeving van Twente.

Claus Brockhaus-_Y5E2529

Wethouder Hans van Agteren is ook fan van de boeken van de Twentse schrijver. Hij ontving ook een exemplaar op de boekpresentatie op Landgoed Weleveld te Zenderen waar we te gast waren bij de familie Kwint.

cover Weleveld

De nieuwe thriller van Claus Brockhaus. In de boekhandel verkrijgbaar voor 17,90.

Geplaatst in Nieuws.