Overgewicht

OVERGEWICHT is de titel van het boek van Claus Brockhaus.
Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en kan online besteld worden via bol.com of boekhandel Broekhuis en andere aanbieders.

Vanwege de thematiek, werd het boek aangeboden aan dr. Frank van Berkum (Snel slank met dokter Frank).

De Twentse dieetgoeroe Bob Tankink verdwijnt spoorloos. Als zijn vrouw Alice zijn afgeschilde tatoeage krijgt opgestuurd, weet ze dat het ernst is.
Alice vraagt onderzoeksjournalist Nico ter Mors om Bob op te sporen.

Nico komt terecht in een levensbedreigende chantagezaak, waarbij de belangen van de voedsel- en suikerproducenten recht tegenover de afslankbusiness staan. Iedereen met een maatje meer zal zich in dit boek herkennen.

Reacties op het nieuwe boek:

”Een heel erg leuk boek”.
(Sonja Bakker, dieetgoeroe)

Buurser zand nooit meer hetzelfde…

,,Afvallen is big business geworden. Er zijn mensen met idealen die Nederland willen behoeden voor overgewicht, er zijn mensen die er een nieuwe ‘markt ‘in zien én er zijn louche types die een graantje mee pikken. Doe daar nog een voedselschandaal bij en je hebt  genoeg stof voor ’Overgewicht’, het nieuwste boek van Claus Brockhaus. Eerlijk gezegd moest ik wel een hindernis nemen: als jezelf je leven lang tegen de kilo’s strijdt associeer je overgewicht niet met lekker lui lezen. Wel met strenge sportprogramma’s, de priemende ogen van je sportleraar en die dwingende weegschaal na een copieus diner.

Maar Claus Brockhaus is geen moralist en bovendien een goede schrijver. Ik heb dus genoten van deze (alweer) derde thriller met een Twentse twist. Louche Bob en aantrekkelijke Alice heten hier Tankink, de voluptueuze Yanina heet Woldrik en neem het Buurser zand….dat is na dit boek nooit meer hetzelfde.

Bizarre fantasieën en schilderachtige personages. Mijn favoriet is Nico ter Mors, de wat gruizige, maar charmante Tukker, die terugkeert naar zijn geboortegrond.  Hij heeft alles waardoor je van een speurder gaat houden: hij heeft zijn zwakheden, is koelbloedig en vast de enige speurder die door Twente fietst. (Elise Slot, ROC van Twente)

 

Foto Irma Bruggeman

Robert Nijhuis, Claus Brockhaus en dr. Frank van Berkum

Geplaatst in Nieuws.