de droom van de drummer

Sex & Moord & Rock&Roll

De befaamde Maastrichtse advocaat Alexander Petrusz wordt gevonden aan een kruis op de Louwberg, naast de wijngaarden van de Apostelhoeve.

Petrusz was verdediger van de meeste grote jongens in de Nederlandse onderwereld en zelf een veelgevraagde gast in radio en tv porgramma’s. Zijn oudste zonen hebben de laatste jaren zijn praktijk overgenomen. De jongste zoon, het zwarte schaap van de familie speelt in een rockband Blue Dream. Hoofdinspecteur Ruth Toussaint raakt verzeild in een web van duistere belangen en levensbedreigende familie-intriges.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in Maastricht en Zuid-Limburg maar heeft een landelijke impact. Ondanks de gruwelijke werkelijkheid staan de mens en zijn vermogen om zich aan te passen, centraal. Ruth Toussaint is nooit zedenmeester, voor haar blijft het slachtoffer evengoed dader, als de dader slachtoffer.

Over de Vrouw van de Voetballer schreef de pers:
“Claus Brockhaus is de Maastrichtse Ian Rankin…”

“De auteur is een meester in het flitsend neerzetten van karakters. Een knap en veelzijdig verhaal van Nederlandse bodem met een niet aflatende spanning.”

Koop het boek

 

Geplaatst in Schrijver.