Het Ros van Twente

Oud zeer en nieuwe kansen in een moorddadig mooie Twentse thriller.

Verleden en heden van Twente komen bij elkaar in een zinderende thriller.
Als de oude textielbaron Helmich van Delden overlijdt, strijden zijn kinderen om het familiekapitaal, dat volgens het testament moet worden besteed aan het vooruit helpen van de regio. Zoon Mats van Delden wil van Vliegveld Twente een internationaal hippisch centrum maken: dochter Daphne wil het geld besteden aan de uitbreiding van haar Twentse wellness-imperium.

Laura Droste, afkomstig uit een familie van Twentse textielarbeiders, speelt in deze strijd een bepalende rol. Haar vader Dirk was vroeger de rechterhand van de ouwe schavuit Helmich van Delden. In zijn memoires doet hij daarover een boekje open. Laura’s leven wordt bedreigd, maar de vraag is: door welke partij?

In deze literaire thriller is de hoofdrol weggelegd voor Twente. De prachtige beschrijvingen van het coulisselandschap, van het textielverleden en van de nieuwe mogelijkheden voor de streek, geven het boek een authentiek en actueel karakter. Voor de inwoners van Twente is dit boek een feest van herkenning, voor bezoekers is het een even overtuigende kennismaking.

Koop het boek
Geplaatst in Schrijver.